IELTS

 

          Изпитът IELTS се провежда съвместно с Британския съвет, Международната програма за развитие на Австралийските университети и изпитният синдикат на Университета Кеймбридж. Тества се владеенето на езика чрез оценка на четирите умения: слушане, четене, писане и говорене.

            IELTS е признат навсякъде по света, като през последните години е предпочитаното доказателство за владеене на английски език от всички университети във Великобритания и от повечето университети в Европа, които предлагат програми на английски език.

Широко е признат и от много обществени институции по света, като Военното министерство на Великобритания, Британския медицински съвет, Новозеландските и Австралийските имиграционни служби.

            „Училища за Европа” като партньор на Британски съвет, организира подготвителни курсове, чиято основна цел е явяване и успешно представяне на изпита IELТS. Кандидатите упражняват и усъвършенстват езиковите умения, необходими за постигане на високи резултати. Подготовката включва работа по формата на изпита и овладяване на стратегиите и тънкостите за успешното му полагане.

След полагане на изпита IELТS всеки кандидат получава документ за постигнатите резултати. Има оценка за всеки модул поотделно, както и средно аритметична оценка. Скалата за оценяване варира от 1 до 9. Повечето образователни институции приемат оценка 6.5 /7.0+.

Резултатите от изпита се получават до 2 седмици.

Сертификатът IELТS има валидност две години.

За повече информация се обадете в учебните центрове.

Доверете се на опита!